Alle collectiesBloggenAuteurs
Het aanmaken van een auteur

Het instellen van een profiel voor een auteur

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In een blog en kennisbank artikel kan je een auteur koppelen. Zo kan je de lezer van het artikel informeren over de auteur. De informatie over de auteur verwerk je in het profiel van de auteur. In deze handleiding bespreken we hoe je dit profiel kan aanmaken en welke informatie je kan verwerken in het account.

De gebruikersaccounts

Via de instellingen > gebruikers kan je alle gebruikers van jouw website inzien:

Je ziet daar standaard jouw eigen account weergegeven en eventuele andere gebruikers van jouw website.

Je kan hier de aangemaakte accounts:
1. Bewerken via het potloodje:

2. Verwijderen:

3. Inloggen:

Ook kan je hier nieuwe accounts aanmaken. Het aanmaken van een nieuwe gebruiker doe je via de button + Nieuwe gebruiker:

Het aanmaken van een gebruikersaccount

Na het klikken op de button voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker openen de instellingen die je voor het profiel kan maken.

De informatie die je per gebruiker kan verwerken:
1. De gebruikers informatie. Hier verwerk je alle algemene informatie over de gebruiker en selecteer je de rol van de gebruiker. Voor deze handleiding selecteren we een auteur;

2. Socials. Bij de socials kan je alle instellingen verwerken die verwijzen naar de socials van de auteur;

3. Afbeelding. Hier kan je de profielfoto van de auteur instellen.

Vervolgens klik je op de button opslaan en het gebruikersprofiel wordt aangemaakt.

Als je wijzigen aan het profiel wil maken dan kan je dat via deze instellingen doen.
ā€‹
Een gebruiker kan ook zelf wijzigen aan het profiel aanbrengen via de beheeromgeving > profiel foto rechtsboven > Mijn profiel: