Inhoudsopgave in je blog
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan structuur aanbrengen in de blogs door een inhoudsopgave toe te voegen. Google waardeert een goede opbouw en ook voor je bezoeker wordt hiermee het makkelijker te navigeren in je blog.

Activeren van de inhoudsopgave in de blog bericht layout

Om de opmaak van jouw blogs te bepalen heb je een blog bericht layout gemaakt. In dit template kan je instellen dat een inhoudsopgave toegevoegd moet worden aan de blogs.

Via de Content > Layouts kan je jouw ingestelde layout openen. Daarna kan je via de algemene instellingen de sidebar activeren en de inhoudsopgave inschakelen:

Mocht je nog geen blog bericht layout hebben aangemaakt en meer uitleg hierover willen kijk dan eens naar de volgende uitleg.

De titel instellingen in je blog

Na het activeren van de inhoudsopgave in de layout kan je in jouw blogs titels instellen die worden toegevoegd aan de inhoudsopgave. De titels in de blogs stel je in via de toolbar: Paragraph format. Je selecteert een titel, klikt op Paragraph format en kiest voor Heading 2:

Sla de instellingen op en bekijk de pagina live. Je ziet nu links de inhoudsopgave toegevoegd aan de blog:

Als je klikt op een titel in de inhoudsopgave word je netjes naar de bijbehorende paragraaf verwezen:

Shortcode gebruiken voor de inhoudsopgave

Gebruik je niet de nieuwe blog bericht layout, maar nog oude versie van de blog berichten? Dan kan jij een inhoudsopgave tonen via een shortcode.

Open jouw desbetreffende blog en controleer of je alle kopjes waarvan jij wil dat ze in je inhoudsopgave komen als een H2-kop in de tekst hebt gezet.

Vervolgens typ je simpelweg de volgende code ergens bovenaan je blog tekst:

[[showindex]]

In de blog editor ziet dat er als volgt uit:

Sla de blog op en er verschijnt een klikbare inhoudsopgave op je website: