Alle collectiesAfbeeldingen en bestanden
Verwijzen naar een bestand in een knop of tekst
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verwijzen naar een bestand op je pagina is heel eenvoudig. Je maakt een doorverwijzing als je een weggever aanbiedt als download. Je kan dan via een button of tekst een link verwerken naar het PDF bestand.

Het uploaden van een bestand in je Media Library

Als je nog niet bekend bent met de Media Library neem dan eerst een kijkje in deze handleiding. Hier wordt in beschreven hoe je de Media Library kan inzetten.

Een bestand kan een maximum van 100 MB hebben. Hou hier rekening mee met het uploaden van een bestand in de Media Library.

De url van het bestand kopiëren vanuit de Media Library

Als je het bestand in de Media Library hebt geüpload, dan kan je de de bestands-URL kopiëren. Je klikt op het bestand dat je zojuist hebt toegevoegd en rechts openen de instellingen:

Je kan via het icoon Kopieer naar Klembord de url kopiëren:

Het toevoegen van de link van het bestand op je pagina

Je hebt de link gekopieerd en deze link ga je plaatsen op je pagina. Je opent de pagina, gaat naar de unit waar je de verwijzing wil verwerken. Dan klik je op de button en links openen de button instellingen. Vervolgens kan je aangeven dat je een verwijzing wil maken naar een link (het type) en kan in het veld (Link URL) de link worden verwerkt:

Sla de instellingen op en live zal de button doorverwijzen naar het PDF bestand.

Het toevoegen van de link van het bestand in tekst

Je kan ook de link na het kopiëren verwerken in tekst in plaats van in een button. Je klikt dan op het tekstveld waarin je de verwijzing wil verwerken, selecteert het woord voor de doorverwijzing en klikt op insert link:

Je voegt de URL toe aan het eerste veld en stelt een titel in. Je kiest of je het bestand wil laten openen in een nieuwe tab en klikt op het plusje:

De doorverwijzing is verwerkt. Je slaat de pagina op en live zal worden doorverwezen naar het PDF bestand.