Naar de hoofdinhoud
Welke type pagina's zijn er?
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt, dan zie je een hoop verschillende type pagina's. Maar welke moet je nu kiezen? In deze handleiding vertel ik je welke pagina je waarvoor kunt gebruiken.

Type pagina's

Er zijn kant-en-klare templates, zodat je makkelijk kunt beginnen met het bouwen van jouw pagina. Het is altijd mogelijk om units/rijen toe te voegen of te verwijderen. Ook al heb je een template gekozen, je kan dus altijd nog alles aanpassen en eigen maken 😀
​

Bedrijfspagina

Op een bedrijfspagina deel je informatie over jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Over-ons: hier vertel je iets over het bedrijf en bijvoorbeeld de medewerkers;

  • Vacatures: hier plaats je openstaande vacatures;

  • Producten: hier kan je een overzicht van de producten plaatsen. Let op: dit is geen salespagina

  • Contact: hier vermeld je de contactgegevens van jouw bedrijf

Dit zijn voorbeelden wat je met een bedrijfspagina kunt doen en zoals je ziet heeft het allemaal betrekking tot jouw bedrijf.

Homepagina

De homepage is eigenlijk jouw visitekaartje. Deze pagina is heel belangrijk voor de uitstraling en betrouwbaarheid van je bedrijf. Het is belangrijk dat je duidelijk maakt wie je bent, wat je oplost en voor wie. Houd er rekening mee dat er maximaal ÊÊn homepage actief kan staan.

Nieuwspagina

Een nieuwspagina is ervoor om nieuws te delen en dit kun je doen door er een blogpagina van te maken. In het template wordt al een 'blog-unit' gebruikt. Wil je er nog een toevoegen? Dan kan je klikken op +rij toevoegen > news > blog overview :-)

Opt-in pagina

Een opt-in pagina gebruik je om e-mailadressen te verzamelen door bezoekers zich te laten aanmelden voor je mailinglijst. Een opt-in pagina is perfect voor advertenties vanuit Google, aangezien je hier jouw gratis weggever aanbiedt om e-mailadressen te verzamelen.

Anders

Heb je een pagina zonder doel? Dan kan je deze op 'Anders/Other' zetten.

Privacy policy

Het hebben van een privacy policy is verplicht voor de AVG. Je zult hierin aan te geven welke persoonsgegevens jij verzamelt, waar je deze voor gebruikt en hoe je deze opslaat / beveiligt. In Phoenix hebben we een kant-en-klaar template voor je klaarstaan die je kunt aanvullen met eigen informatie. Hiervoor kies je dus het type privacy-policy.
​

Salespagina

Een salespagina is een landingspagina die specifiek geoptimaliseerd is voor het verkopen van een product of dienst. Het doel is om jouw product of dienst te verkopen en dit is het enige doel van deze pagina.
​

Bedankpagina

Een bedankpagina is ervoor bedoeld om jouw klant te bedanken voor de actie die zij hebben verricht - bijvoorbeeld het aanschaffen van jouw weggever of het kopen van jouw product of dienst.
​

Videopagina

Op je Phoenix website kun je een pagina maken met een video playlist. Op deze manier kun je je video's tonen op je website, en hoeven bezoekers daarvoor niet naar YouTube. Zo kun je ervoor zorgen dat mensen op jouw website blijven! Een voorbeeld van een video playlist pagina kun je vinden op https://imu.nl/videos/. Je kan dit artikel lezen voor meer informatie.

Webinarpagina

Geef je binnenkort een webinar en wil je dit bekend maken bij jouw bezoekers? Gebruik dan type 'webinar' :-)

Was dit een antwoord op uw vraag?