Calendly toevoegen aan je pagina's

Laat je bezoekers een afspraak inplannen met Calendly!

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bied jij diensten aan op je website, zoals een gratis intake call of een strategiegesprek, dan zal jij vast willen werken met een planningstool. Via de Calendly widget kan jij gemakkelijk jouw bezoekers afspraken laten inplannen, op basis van jouw agenda! 📅

ℹ️ Deze handleiding zal ingaan op het plaatsen van een Calendly widget op je Phoenix site. Zorg ervoor dat je een Calendly account en een evenement hebt aangemaakt voordat je verder gaat met onderstaande stappen.

Wat is Calendly?

Calendly is een online tool die het plannen van afspraken eenvoudig en efficiënt maakt. Met Calendly deel je je beschikbaarheid via een persoonlijke link, waardoor anderen gemakkelijk een tijdslot kunnen kiezen dat voor beide partijen werkt. Dit voorkomt het heen-en-weer e-mailen om een geschikt moment te vinden en integreert met verschillende kalenders en software om automatisch geplande afspraken bij te werken.

Calendly toevoegen aan je Phoenix pagina's

De embed code ophalen

1. Log in op jouw Calendly account

2. Onder Event Types, ga naar het evenement wat je wil inladen op Phoenix

3. Klik op Share

4. Een nieuw venster opent in je scherm. Klik hier op Add to website

5. Kies één van de drie opties, en klik op Continue

6. Kopieer de code via de knop

De embed code in Phoenix plaatsen

Bewerk een bestaande pagina of maak een nieuwe pagina aan. Kies voor een Content unit. In dit voorbeeld heb ik een Pure Content unit gekozen.

Plak de code in de unit als platte tekst:

Sla de wijziging op en bekijk de live versie. Je zal nu zien dat de Calendly widget direct wordt ingeladen op je pagina!

Je hebt dus naast de Inline Embed zoals hierboven ook de optie om een Popup Widget of Popup Text op je Phoenix website te gebruiken.

💡Tip: leeg de cache van je pagina als je de Calendly widget niet meteen ziet