ActiveCampaign/Mailblue koppelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding bespreken we hoe je ActiveCampaign/Mailblue kan koppelen aan je Phoenix website zodat je aan de slag kan met het verzamelen van de gegevens van jouw bezoekers!

De API url en sleutel van ActiveCampaign/Mailblue

Voor het koppelen van ActiveCampaign/Mailblue heb je de API url en API key nodig uit jouw Mailblue account:

Deze gegevens kan je vinden in ActiveCampaign/Mailblue. Als je inlogt in jouw account kan je de instellingen openen en ga je naar de tab ontwikkelaars. Daar kan je jouw URL en Sleutel kopiëren:

Het instellen van de koppeling in je Phoenix website

Je kan nu 1 voor 1 de gegevens kopiëren en verwerken in je Phoenix website. Je opent daarvoor via de instellingen in Phoenix de e-mail marketing. Je kiest voor + Add provider en maakt de keus voor ActiveCampaign of Mailblue:

Je voegt de URL en sleutel toe en klikt nog eens op + Add provider en de koppeling wordt gemaakt.

De synchronisatie van de formulieren in Phoenix

Na het maken van de koppeling worden automatisch de formulieren geïmporteerd gemaakt in ActiveCampaign/Mailblue.

Belangrijk om te weten is dat wij met de koppeling gebruik maken van de nieuwe API. Deze API ondersteunt geen lijsten, maar alleen forms. Je kan in een opt-in unit in Phoenix dus geen lijst inladen, maar wel een form.

Standaard wordt vanuit Phoenix voor elke lijst een formulier aangemaakt met alleen een veld voor naam + e-mailadres. Wil je een opt-in aanmaken waarbij je alleen een naam + e-mail adres verzamelt? Dan hoef je verder niks te doen en kan je verder met het instellen van de opt-in op je pagina. Hierover meer in de volgende handleiding.